Tips planten zomervakantie

Home » Interieur & lifestyle » Tips planten zomervakantie
Na de zomervakantie thuiskomen met een tuin vol bloeiende planten, dat is toch heerlijk? We geven je hier tips voor het behoud van je tuin in de zomer.
  1. Vraag de buren uw planten te vertroetelen als je op vakantie gaat.
  2. Of sluit een simpel watergeefsysteem aan op een tijdklok en een kraan. Hiermee zorg je dat iedere plant elke dag een beetje water krijgt.
  3. Zorg ervoor dat de planten niet teveel water krijgen, ze houden niet van natte voeten.
  4. Zet potten uit de felle zon als je op vakantie gaat.
Een tip voor kamerplanten: zet de planten die daar tegen kunnen buiten. Dan kunnen ze af en toe genieten van een lekker buitje. Zorg dat ze wel in het licht staan, maar niet in direct fel zonlicht.

Met deze tips is een vakantie van zo'n drie weken waarschijnlijk geen probleem, een beetje afhankelijk van het weer en de soorten planten natuurlijk. Ga je langer weg, dan is het aan te raden een oppas in te schakelen.

Terugkeer

Hangen de blaadjes bij terugkeer slap of beginnen ze uit te drogen, zet de planten dan met pot en al een paar uur in een emmer lauw water. Met een beetje geluk knappen ze dan weer mooi op.

Hebben niet alle planten het overleefd? In de tuincentra zijn zomerbollen te vinden die tot de eerste nachtvorst blijven bloeien. Voorbeelden hiervan zijn de begonia, dahlia en canna, een mooie decoratieve bladplant.

Begonia
Lees meer over dit thema in het dossier: tuin