Interieurtrend: safari in je eigen huis

Home » Interieur & lifestyle » Interieurtrend: safari in je eigen huis
De verbinding tussen ons interieur en de natuur wordt steeds belangrijker. Hoe ‘natuurlijker’, hoe beter!

Met het behoud van de natuur in ons achterhoofd, koesteren we materialen als hout, glas, wol, leer en steen. We verbeteren het binnenklimaat met kamerbomen, planten en cactussen en worden kunstzinnig met de trendkleur groen.

Kortom, we gaan op safari naar de ‘wild side’ van onze smaak! Dus kom maar op met dat panterprint behang, die langharige sierkussens en kasten in de vorm van een koe, varken of gans.

Beestachtig mooi is de nieuwe woonmodetrend voor aankomend seizoen!
Interieurtrends | Into the wild 1
Interieurtrends | Into the wild 1

Into the Wild in 5 stappen:

  1. Voeg de trendkleur groen toe aan je interieur. Letterlijk, met groene verf of behang en figuurlijk met planten!
  2. Kies duurzame, natuurlijke materialen; hout, steen, wol en leer.
  3. Mix dierenprint dessins
  4. Denk ‘aaibaar’! Stoffeer met bontachtige stoffen, decoreer de vloer met zachte kleden, de bank vol met harige kussens.
  5. Verwerk de nieuwe metallics koper en goud in bijzettafels, accessoires en hippe lampen zoals de Copper Light van David Derksen.

Stylingtip:

Méér sfeer met een beestachtige styling! De must haves zijn cactussen: van grote stekelbollen tot mini exemplaren in vrolijke kleurtjes.

Combineer ze met groene, gele en papierkleurige accessoires zoals de sierflessen van BoConcept.
 
Een bonte verzameling van sierkussens valt op, langharig of gedessineerd met vogels uit de collectie van modeontwerper Jean Paul Gaultier via Bart Brugman.

Behang

Mode- en interieurontwerpers laten zich dit seizoen volop inspireren door de natuur in het algemeen en het dierenrijk in het bijzonder. De vertaalslag is creatiever en kunstzinniger dan ooit.

Ontwerpster Melissa Peen geeft een geweldige voorzet met haar behangcollectie ‘Nieuwe Natuur’ (zie foto hierboven). Uit 12.000 natuurfoto’s ontstonden 70 kleurige patronen vol ‘nieuwe’ bossen, bomen, structuren, takken en bladeren.

De achterliggende gedachte hierbij is dat door de ontwikkeling van genetische manipulatie de mens zelf de maker van de natuurlijke wereld wordt. Steeds vaker is de mensheid bezig de evolutie en haar groeiprocessen te veranderen naar zijn eigen wil.

Melissa liet de wereld om haar heen veranderen in grafische beelden die ze op caleidoscopische wijze op behang heeft geprint.
Interieurtrends | Into the wild 2
Interieurtrends | Into the wild 3

Natuurlijke kleuren

De trend in het interieur is een verschuiving van de populaire grijstinten in de basis naar een zachter en warmer palet met bruin, beige, nude, zand, goud, koper en wit.

Met name de metallics goud en koper en het spelen met een mix van dessins zijn sfeerbepalend.

Dierenprints

Dierenprints staan centraal in de woonmode en aaibare en soepele natuurlijke materialen zoals leer, wol, zijde (of look-a-likes!) ook. De behangcollectie Ibiza van Eijffinger is gedurfd en dat betekent dus een groots effect op de muur! Met het panterprint behang (dat van dichtbij een subtiele goudglans heeft) wordt de sfeer een tikkeltje wild.

De lounge fauteuil Tia Maria van Moroso is ontworpen met als doel een ergonomische vorm te creëren, voor optimaal comfort. Vandaar de organische belijning die de fauteuil z’n hippe look geeft. De Moroso poef is bekleed met een nieuwe stof waar een prachtig landschap op te zien is, met een collage van wilde cactussen, bloeiende planten en stenen. Met de collectie Avifauna van Studio Maarten Kolk en Guus Kusters haal je een prachtig kunstwerk in huis en decoreer je met opgezette vogels die op bijzondere wijze zijn ‘ingepakt’.

Credits

Productie & styling: Monique van der Reijden
Productie-assistentie: Joyce de Haas, Menno Gijsbers-Van Wijk
Fotografie: Alexander van Berge
Visagie: Amber Weijers
Tekst: Monique van der Reijden, Perscentrum Wonen
Met dank aan: Dutch Style Company
Eerste foto: Behang Ibiza van Eijffinger. Kast Stacked van Muuto. Kleed collectie Destello via www.elle-funny-carpets.com. Poef Moroso via Burik & Burik. Bruin leren fauteuil Tia Maria van Moroso via Burik & Burik. Gouden tafeltje Nanook van Moroso via Burik & Burik. Vogel op poef en in kast collectie avifauna via www.maartenkolk-guuskusters.tumblr.com. Groene en gele vaas in kast van BoConcept. Lamp collectie Copper light van David Derksen. Kussen in leren fauteuil via De Klare Lijn. Kaarsenstandaards van Seletti via De Klare Lijn. Waxinelichten op tafel via www.xian.be. Planten via Zomers Bloemen.
Tweede foto: Behang van Melissa Peen, collectie Trompetboom via www.nieuwe-natuur.nl. Bank Borghese van La Chance. Kast Stacked van Muuto. Blauwe vaas van Intratuin. Papegaai via www.animalverhuur.nl. Harenjurk en schubbenjasje van Tessa van de Meerendonk.
Derde foto: Behang van Cole & Son via Bart Brugman. Krukje van Magis via De Klare Lijn. Oranje lamp via De Klare Lijn. Waxine licht op tafel via www.xian.be. Driehoekige poef via Keijser & Co. Planten via Zomers Bloemen. Sneeuwuil via www.animalverhuur.nl.
Vierde foto: Behang Ibiza van Eijffinger. Kast Stacked van Muuto. Kleed collectie Destello via www.elle-funny-carpets.com. Gouden tafeltje Nanook van Moroso via Burik & Burik. Windlichten van Seletti via De Klare Lijn. Kussen met bloemen van Moroso via Burik & Burik.Kussen met insecten via De Klare Lijn. Kussen met vogel van Jean Paul Gaultier, via Bart Brugman. Planten via Zomers Bloemen.