Tips verkoopstyling

Home » Zelf het huis verkopen » Tips verkoopstyling
We geven je hier praktische stylingtips die net dat extraatje kunnen geven bij de verkoop van het huis.

Eentje vooraf: denk nooit te snel ‘daar kijken ze wel doorheen’. Een opgeruimd, fris huis in neutrale kleurstelling verkoopt echt beter.


Licht

Mensen houden van licht en ruimte. Laat het daglicht naar binnenstromen: doe de gordijnen open, zet de deuren naar de slaapkamers open wanneer je een donkere overloop hebt en haal donkere overgordijnen weg. Je zult zien dat het huis groter lijkt. Komen er ’s avonds kijkers, doe dan in elk vertrek de lampen aan.


Ruim

Zet alle meubels zo dat de potentiële eenvoudig de vertrekken in en uit kunnen. Een huis met teveel meubels geeft de indruk dat het eigenlijk te klein is, hoe praktisch die meubels voor jullie ook zijn. Scheidt om dezelfde reden de verschillende
functies. Een werkplek in de woonkamer impliceert dat er een kamer te weinig is.

Gezellig

Hoe cliché ook, koffie, appeltaarten en verse bloemen geven een woning sfeer. Creëer gezelligheid door dit soort aspecten. Haal echter persoonlijke accessoires zoals vakantiefoto’s uit het huis, de nieuwe bewoners willen het gevoel hebben dat het hun huis is.


Fris

Een schoon en fris huis is prettig. Zet daarom de ramen van tevoren even open, rook niet in het huis (vergeet niet de asbakken weg te halen), schaf een luchtverfrisser aan en schenk extra aandacht aan het toilet.


Netjes

Berg rondslingerende schoenen, speelgoed van de kinderen, accessoires van huisdieren en andere rommeltjes op. Vergeet hierbij niet de spulletjes in de keuken en de verzorgingsartikelen in de badkamer.
Een goede styling draagt bij aan de verkoop van het huis


Neutraal

Die felgekleurde muur staat vast heel leuk, maar is wel een kwestie van smaak. Ga voor zekerheid en kies voor neutrale kleuren en patronen. Een kleine investering in verf en behang kan vaak ruimschoots uit.


Onderhouden

Een goed onderhouden huis is meer waard. Repareer daarom kleine, zichtbare mankementen zoals een stukje loshangend behang of loshangende elektriciteitsdraden.


Tot slot

Wees niet te snel tevreden. Zoals we in het begin al schreven: denk nooit te snel ‘daar kijken ze wel doorheen’.

Hulp met de styling nodig?

Verkoopstylist: Paulette Illiohan Paulette Illiohan, de winnares van Topstylist, geeft woningen die te koop staan extra glans.Lees het interview met Paulette »
Verkoopstylist: Augusta Onder het motto 'New style, new energy' knapt Augusta in een mum van tijd en met minimale middelen jouw huis op. Zeker bij de verkoop van een huis een echte aanrader!Bekijk Augusta´s keukenmetamorfose »
Lees meer over dit thema in het dossier: huis verkopen