Luxe appartement in Groningen

Home » Binnenkijken » Luxe appartement in Groningen
Warmte, sfeer en gezelligheid. Dat ademt deze luxe woning in al haar poriën oftewel stijlvolle bakstenen uit.

Het royale 240 vierkante meter tellende appartement ligt in een prachtig pand dat zo’n drie jaar geleden is gebouwd aan een haven in Groningen. Op elke verdieping bevinden zich slechts twee appartementen.

De gezellige Ineke leidt ons rond en vertelt over haar woning.

Bewoners

Ineke (55) en haar hondje Benji.
 Haven
Zithoek
Schilderijtjes
Ineke

Waarom deze woning

Mijn vriend woonde hier al en toen het naastgelegen appartement vrij kwam, heb ik het betrokken. We hebben een deur tussen de appartementen geplaatst zodat we zo bij elkaar binnen kunnen lopen. We wilden niet samenwonen, maar leven nu ‘apart together’. Dat is ideaal.

Woonstijl

Landelijk chique. Oude meubelen en antieke stukken worden afgewisseld met landelijke elementen. Je ziet hier veel hout en natuurlijke, warme kleuren. Het is een modern appartement waar een landelijke stijl in is gecreëerd. Ik houd niet van modern, maar van oud en tijdloos. Het kastje had ik bijvoorbeeld al toen ik 16 was. De tabakspot die er op staat, heb ik gekregen van mijn oma.

Woontic

Schilderijtjes van schepen, en dan voor een prijs onder de vijftig euro. We hebben altijd gevaren en op een woonark gewoond. Als er geen water was geweest, waren we hier niet gaan wonen. Vooral ’s zomers is het prachtig, er varen dan continu boten langs.

Favoriete plekje

Het liefst zit ik in onze loggia. Ik ben echt een buitenmens en zit er de hele zomer. Mijn hondje Benji is er ook altijd te vinden. Bovendien zit ik graag aan de eettafel. Dat vind ik erg gezellig, zeker als er bezoek is.

Trots

Trots ben ik op mijn oude kastjes. Die zou ik nooit weg doen. Eigenlijk moeten ze wel gerestaureerd worden. De tafel is ook erg mooi, maar die is te koop. Oude dingen niet.
Eettafel
Kastje
Benji

Woonwens

Ik ben helemaal tevreden en heb geen wensen meer op woongebied. Er zijn natuurlijk wel kleine dingetjes, maar alles is eigenlijk wel zoals ik het wil.

Favoriete woonwinkels

Brocante winkels vind ik erg leuk. Woeff Lifestyle, Laif en Nuver en De Beukenhof zijn daarnaast favoriet. Deze laatste is de winkel van mijn binnenhuisarchitect. Zij leeft als het ware tussen de prijskaartjes. Alles wat zij in huis heeft, is te koop.
Kussens
Woonkeuken
Fotostyling: Hilde Venema | Fotografie: Patrick Ruiter | Tekst: Evelien Epping
Lees meer over dit thema in het dossier: binnenkijken