Kersttrends 2011

Home » Interieur & lifestyle » Kersttrends 2011
De kerstrends van 2011 beschrijven we hieronder vanuit twee perspectieven: eerst het Nederlandse en vervolgens het internationale.

Nederlandse kersttrends

Kersttrends Nederland 1 Kersttrends Nederland 2

Kersttrends Puur

Wil je eens iets totaal anders in huis met de kerstdagen? Poederige pasteltinten zijn het devies voor deze winter! Een witte, serene basis met licht hout en poederige pastelkleuren zet de toon. Van zachtroze tot sneeuwwit en van vergrijsd taupe tot inktblauw. Een combinatie van verschillende materialen en texturen – van textiel tot glas, mat én glans – is hierbij prachtig en zorgt voor dynamiek in de boom. De sidetable wordt gedecoreerd met glazen potten en stolpen met pastelkleurige bloemen, zoals orchideeën. Vazen vul je met kerstballen in verschillende pasteltinten. Versier verder met gekleurde glanzende linten en parelkettingen, voor wat extra glamour. Van een koffieboom (of andere boom) maak je een alternatieve kerstboom, versierd met een paar mooie kerstballen en een houten kerstster. De gekleurde linten waar de kerstballen mee aan de boom hangen dragen bij aan het zachte totaalplaatje. Creëer met kerstdecoratie, kaarsen, textiel en bloemen een sprookjesachtig stilleven dat puur pastel is en prachtig!
Kerstdecoratie van Intratuin.

Kersttrends Stoer

De stoere kersttrend is afgestemd op het modern landelijke interieur. Naturellen en grijstinten in combinatie met inkt- en jeansblauw en subtiele zilveraccenten maken de sfeer. Op een ingetogen en natuurlijke wijze wordt gedecoreerd met kussens, breisels, jute en denim: een stoere maar stijlvolle combinatie! Het sprankelende middelpunt van dit comfortabele interieur is de kerstboom die de show steelt, met zijn houten en blauwe decoraties. Takken met blauwe bessen in de boom versterken de natuurlijke sfeer van deze kersttrend.
Gebreide poef van Christien Meindertsma, Kussens en kerstdecoratie van Intratuin.
Kersttrends Nederland 3 Kersttrends Nederland 4

Kersttrend Glamour

Ben je dol op glitter en glamour? Laat je dan inspireren door de kersttrend ‘Glamour’. Combineer de trendkleuren paars en smaragd groen, die prachtig tot hun recht komen op een feestelijk gedekte tafel. Van een stuk satijn maak je snel en gemakkelijk zèlf het tafelkleed, met daar overheen een paarse loper van organza. Gebruik (paarse) restjes stof om het bestek bij elkaar te binden met een vrolijke strik. De kleur paars komt ook terug in het glas van de wijnglazen, de windlichtjes, de kunstbloemen en natuurlijk kerstballen die stuk voor stuk prachtig zijn gedecoreerd met glitters, oosterse motieven, parelmoer en goudaccenten. Glamorous Christmas!

Stylingtip
We geven de tafel een theatrale uitstraling door er glanzende kerstballen, parelsnoeren, glittertakken en kristallen over ‘uit te strooien’ . De tafel lijkt uit een sprookje van Duizend-en-één-nacht te komen! Verleidelijke kleuren zoals cacao, mauve en aubergine in combinatie met goud, koper en brons maken de exotische kerstsfeer compleet.
Lamp Octo 4240 van Secto Design, Extension Chair van Sjoerd Vroonland voor Moooi. Kerstdecoratie van Intratuin.

Kersttrend Creatief

Doorbreek de ‘kerstsleur’! Heb je bijvoorbeeld geen plek voor, of zin in, een echte kerstboom? Geen probleem. Dan maak je zelf een tweedimensionale boom op de muur! Verzamel typische kerstdecoratie zoals kerstballen, sterren, hartjes en sneeuwpoppen in verschillende kleuren en materialen: van hout en breisels in wit en grijs tot glimmende ballen in zilver en rood. Hang deze feestelijke verzameling aan spijkertjes, zodat zich een kerstboom vormt. Naarmate kerstavond dichterbij komt krijgt de muurdecoratie steeds meer vorm en is uiteindelijk de zelfgemaakte kerstboom volgroeid en feestelijk versierd. Laat de kleuren rood, wit en grijs op een folkloristische manier terugkomen in het interieur.
Kleed van Marcel Wanders en Extension Chair van Sjoerd Vroonland voor Moooi. Kerstdecoratie van Intratuin.

Meer bijzondere kerstbomen »
Meer zelfmaakideeën voor Kerst »

Bekijk meer foto's van deze Nederlandse kersttrends »
Credits: fotografie: Alexander van Berge, productie: Monique van der Reijden, tekst: Perscentrum Wonen, met dank aan: Intratuin, Dutch Style Company

Sparkling glamour in kerstoutfit en kerstboom

Kerst 2011 staat volgens V&D in het teken van veel goud en glitters. Kerst wordt gevierd in luxe sfeer met een kerstboom vol glitters en veren en in de kleuren wit, zwart en goud.

De warenhuisketen merkt dat consumenten dit jaar kiezen voor een glamoureuze kerstsfeer in huis, waarbij de kleur goud centraal staat. Ook de fashionoutfits en lingerie zijn echte eyecatchers met veel goud, glitters en pailletten.
Kerstbal pump

Internationale kersttrends

Veelzijdige materialen, invloeden vanuit verschillende culturen, regionaal vervaardigde producten en geherinterpreteerde klassiekers zijn kenmerkend voor de vier trendthema’s van kerst 2011 volgens het internationale kerstbeurs Christmasworld. 

Met deze basis als uitgangspunt hebben designers vier stijlwerelden voor het feestseizoen 2011/2012 ontwikkeld.
Inspiratie kerst 2011
De kersttrends van 2011 in beeld
gebracht met prachtige foto's
 »

Tafelstyling kerst 2011

Lees hoe je de kersttrends van 2011 vertaalt
naar een mooi gedekte tafel!
 »
 

Bountiful scenery: exotisch, extravagant en geraffineerd

Een helder kleurenschema bepaalt het trendthema ‘bountiful scenery’, letterlijk vertaald overvloedig landschap. Deze reikt van karmijn- en bordeaurood tot limegroen en petroleum.

Azië en Afrika maar ook Europa dienen als inspiratie voor de ontwerpen. Aziatische Kimonopatronen met fijne folklore bloemelementen en etnische prints uit Afrika sieren de producten.

Typische Afrikaanse vlechttechnieken worden gecombineerd met moderne materialen. Er wordt gedecoreerd met edelstenen, parels, pailletten en satijnen linten.

De feestelijke, uitbundige decoratie in combinatie met het exotische kleurenpalet maakt van de stadswoning een stijlvolle ‘melting pot’ en geeft elk feest een kosmopolitisch karakter.

Delightful garden: speels, vrouwelijk en sportief

De trendstijl ‘delightful garden’ speelt met de nostalgische charme van de vijftiger jaren en plaatst deze in de moderne wereld.

Een reeks pasteltinten van geel, lichtblauw, zalm en wit zet de toon. Sportief rood en intens blauw zorgen voor een contrasterend accent.

Strepen en bloemmotieven decoreren servetten en linten. Daarbij passen emaille, glas en porselein evenals kant, tule en satijn.

Deze stijl is geïnspireerd op een met licht overstroomd bos. Door de landelijke touch is laat deze trend zich eenvoudig vertalen in mooie bloemstukken.
  • Afrikaanse vlechttechnieke, edelstenen, parels, satijn 
  • Kleuren van karmijn- en bordeaurood tot limegroen en petroleum
  • Strepen en bloemmotieven, kant, tule en satijn
  • Pasteltinten zoals geel, lichtblauw, zalm en wit met rode en blauwe accenten

Elemental force: krachtig, ruw en archaïsch

De trendstijl ‘elemental force’ kenmerkt zich door gebruikssporen en verouderingsprocessen.

Ze laten zich zien op producten gemaakt van natuurlijke materialen zoals steen, klei, leem en koper evenals op boomschort en gebreide en geweven materialen.

Een harmonieus beeld ontstaat door sterke kleuren zoals zeegroen, marineblauw, oker, roest een steengrijs. Rotsformaties hebben als voorbeeld gediend.

Het patina van geërodeerde en onregelmatige klippen is een inspiratiebron voor de oppervlakten van bollen, linten, textielen, vazen en keramiek.

Gentle horizon: zakelijk, duidelijk en minimalistich

Een moderne, pure stijltrend is ‘gentle horizon’. Het kenmerkt zich door een terughoudend kleurenpalet van grijs- en bruintinten. Accenten worden gezet door lichtroze en een levendig safraangeel.

Inspiratiebron zijn brede horizonnen. Een vergelijkbare helderheid ontstaat voor enkele, zorgvuldig uitgekozen objecten te combineren met grote, deels glanzende oppervlakten.

Gladde en gepolijste oppervlakten staan tegenover bewegende structuren als tweed, jute en corduroy.

Uitgebreide decoratieve details die in kleurcontrast staan tot het materiaal treden op de voorgrond. De afwisseling tussen het fijne en rustieke bewerkstelligt een uitnodigende ambiance.
  • Natuurlijke materialen: steen, koper, boomschors, gebreide en geweven materialen
  • Sterke kleuren: zeegroen, marineblauw, oker, roest, steengrijs
  • Gladde en gepolijste oppervlakten
  • Grijs- en bruintinten met lichtroze en safraangele accenten
Bron: Christmasworld  

Kerstwebshops

Kerstwebwinkel.nl Kerstboomberzorgen.nl Kerstverlichting-online.nl - Logo
Kerstcadeautjes » Kerstboom laten bezorgen » Kerstverlichting »