Snelle zomermetamorfose

Home » Interieur & lifestyle » Snelle zomermetamorfose
Bougainvillea
Bougainvillea
Nu de zon steeds meer kracht krijgt, is het heerlijk om buiten te lezen, te eten en lekker te ontspannen. De komende maanden zullen balkon en terras veel gebruikt worden. Hoe gezelliger we die ruimtes inrichten des te leuker gaat de zomer worden.

De hoogste tijd dus om je balkon of terras een zomermetamorfose te geven. Met balkon- en terrasplanten creëer je eenvoudig en supersnel een eigen vakantieparadijsje.

Zomerkriebels

Als het weer een beetje meezit, kun je in mei al lekker in een luie stoel op je balkon of terras genieten van een stralend zonnetje. Met frisse, kleurrijke Mediterrane planten beleef je dat zomergevoel nog eens extra. Een bak vol Spaanse Margrieten of Vlijtige Liesjes laat je stralen en een imposante Bougainvillea of Solanum betovert je. De keuze is zo ruim dat er voor altijd wel een zomerbloeier is die jou zomerkriebels geeft!

Schaduwrijk balkon

Gelukkig hoeft ook een schaduwrijk balkon of terras er niet saai en kleurloos uit te zien. Zomerbloeiers zoals Fuchsia, Vlijtig Liesje, Geranium en Begonia kunnen flink wat schaduw verdragen.

Klein balkon

Mensen met een klein balkon of terras kunnen eveneens optimaal genieten van een bloemrijke buitenkamer. Door in de hoogte te werken behoudt je voldoende ruimte en geniet je van de mooiste zomerbloeiers. Hang bijvoorbeeld balkonbakken aan de reling of werk met hanging baskets! In een paar minuutjes heb je ze gevuld en kan het grote genieten beginnen.

Supersnel

Zomerbloeiers in potten zijn gemakkelijke planten en supersnel toe te passen op het balkon of terras. Een bloembak is snel gevuld en de bloeitijd is ongekend. Pas als in het verre najaar de vorst invalt is het zomerfestijn afgelopen.

Geef wel regelmatig water (vooral bij droogte) en verwen ze af en toe met plantenvoeding. Als beloning trakteren ze je op een rijke bloei en een zomerlang kleur!
Osteospermum
Osteospermum
Petunia
Petunia

Balkon- en terrasplanten zijn vanaf half april volop verkrijgbaar bij tuincentrum en bloemist.
Lees meer over deze thema's in de dossiers: tuinzomer