Stylingtips nazomer

Home » Interieur & lifestyle » Stylingtips nazomer
September is de maand van de Indian Summer. Het is de periode die de overgang tussen zomer en herfst aangeeft. Juist voordat het blad van de bomen valt, kleurt het prachtig roodbruin en dat is typisch de warme sfeer van Indian Summer. Van najaarsblues is geen sprake, leve de Indian Summer!

Buiten

De bessen van de meidoorn, hulst, vlier, liguster en Gelderse roos zorgen in september voor de nodige kleuren. Wil je de tuin van extra kleur voorzien? Kies dan bijvoorbeeld voor dopheide (Erica) of lampenpoetsersgras (Pennisetum). Geef de laagbloeiende dopheide een plekje vooraan in de border en zet het ‘hoge’ lampenpoetsersgras achterin. Zo krijg je een extra spannend kleurverloop.

Ook balkon en terrasbezitters kunnen nog volop genieten van de Indian Summer. Een paar potten zijn zo gevuld met sfeervolle herfstbloeiers als bergthee (Gaultheria), patiocyclamen of bolchrysanten.

Binnen

Vanaf september gaan we weer meer tijd in huis doorbrengen. De Indian Summer is daarom ook een goed moment om ook het interieur te voorzien van warme herfsttinten. Bijvoorbeeld met kamerplanten als Bromelia’s, cyclamen of potchrysanten.
Indian Summer
Indian Summer
Indian Summer
Bergthee
Indian Summer
Bromelia
Indian Summer
Indian Summer
Lees meer over deze thema's in de dossiers: tuinherfst