TipsTuin

3 ideeën voor het opvrolijken van je schutting

3 ideeën voor het opvrolijken van je schutting
1.03KViews

Elke tuin heeft een hek of een schutting staan. Dit geeft je niet alleen meer privacy van je buren, maar is ook een mooie, decoratieve toevoeging aan je tuin. Helaas kan het zijn dat je schutting erg saai is, wat erg zonde is omdat het een groot onderdeel van je tuin beslaat. Er zijn een heleboel dingen die je kan doen om je schutting op te vrolijken! Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

Voeg een kleurtje toe
Omdat een schutting meestal van hout is gemaakt, kan je ermee doen wat je wilt. Veel mensen laten de schutting in de kleur van het hout, maar je kan er veel meer mee! Verf het bijvoorbeeld in dezelfde kleur als je tuinmeubilair, of geef het juist een opvallend kleurtje om je tuin echt te laten stralen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Als je het achteraf toch niet mooi vindt kan je er makkelijk overheen verven!

Hang decoratie op
Doordat een schutting van hout is en meerdere planken heeft, is het ideaal om decoratie aan op te hangen. Wanneer je wat meer groen in je tuin wilt, kan je bijvoorbeeld mooie hangpotten ophangen met gekleurde plantjes en bloemetjes erin. Ben je meer van de accessoires dan van hangplantjes? Hang dan andere decoratie op, zoals lampionnetjes, een vogelhuisje of een schilderij dat tegen de regen en de kou kan.

Onderhoud je schutting
Als je niet wil dat je schuttingen al na een jaar lelijk zijn, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Probeer ze daarom elke drie maanden te reinigen en over te verven of te beitsen. Elk type materiaal heeft weer een andere onderhoudsbeurt nodig, dus lees je goed in over het materiaal van jouw schutting. Als je ervoor zorgt dat je je schutting goed onderhoudt, zal hij veel langer meegaan en langer mooi blijven. Daarnaast staat een schone schutting met een mooi kleurtje ook veel netter in de tuin.

Wil je toch graag een nieuwe schutting aanschaffen, omdat je de oude niet meer kan redden of simpelweg omdat je een helemaal nieuwe schutting wil? Er zijn genoeg webshops waar je schuttingen kan bestellen!

admin
the authoradmin

Geef een reactie