InspiratieTips

3 dingen waar je op moet letten als je ledverlichting wil dimmen

3 dingen waar je op moet letten als je ledverlichting wil dimmen
890Views

Als je ledverlichting in huis hebt, kan het zijn dat je wel eens de lichtsterkte zou willen aanpassen. Dan kan je ervoor kiezen om je ledlampen te dimmen. Maar dit kan niet zomaar, er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden! Hier hebben we de 3 dingen waar je op moet letten voor je je ledverlichting dimt op een rijtje gezet.

Is de lamp dimbaar?

Je hebt een dimmer gekocht en aangesloten, maar hij werkt niet. Hoe kan dat nou? Het kan zijn dat je ledlamp eigenlijk niet dimbaar is; namelijk niet elke ledlamp is dimbaar. Wanneer je een ledlamp koopt is het dus belangrijk om te controleren of je hem wel kan dimmen. Dit staat meestal op de verpakking aangegeven. Tegenwoordig zijn veel ledlampen ook te krijgen in een dimbare variant!

Gebruik je de goede dimmer?

Wanneer je een traditionele dimmer gebruikt om een ledlamp te dimmen, kan het zijn dat dit niet werkt. Dit komt doordat ledlampen een lagere wattage hebben dan bijvoorbeeld halogeenlampen die voor een traditionele dimmer bedoeld zijn. De dimmer kan dan in de war raken, waardoor het licht kan gaan knipperen of de lampen oververhit kunnen raken. Zorg er dus voor dat je altijd gebruik maakt van speciale led dimmers wanneer je je ledverlichting gaat dimmen!

Welke led dimmer kies je?

Heb je besloten om een led dimmer te kopen, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Het is vaak aan te raden om, ondanks de hogere prijs, een led dimmer van goede kwaliteit te kopen omdat deze langer meegaat. Zorg ervoor dat het vermogen van de dimmer gelijk is met het vermogen van de lamp, anders zal hij niet werken. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten dimmers, maar een echte aanrader is een multifunctionele dimmer. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor ledlampen, halogeenlampen en gloeilampen. Erg handig wanneer je verschillende lampen in huis hebt. Maar zorg er dus wel voor dat alle lampen dimbaar zijn!

admin
the authoradmin

Geef een reactie