Tuin

Tips om het hele jaar door van je tuin te genieten

Tips om het hele jaar door van je tuin te genieten
226Views

Een eigen tuin is een absolute luxe. Hoe heerlijk is het om zelf een klein stukje natuur in handen te houden? Toch zien we bij de meeste gezinnen dat de tuin voornamelijk gedurende de lente en de zomer gebruikt wordt en deze er de rest van het jaar een beetje troosteloos bijstaat. Zonde, want een tuin kan veel meer bieden. Het hele jaar door.

Merk jij ook dat de tuin eigenlijk te weinig wordt gebruikt? En zou je hier graag verandering in willen brengen? Lees dan snel onderstaande tips en ontdek hoe je het hele jaar door van je eigen tuin kunt blijven genieten. 

Creëer een tuinkamer 


Wat dacht je van een tuinkamer om jouw tuin mee te verrijken? Deze kan op heel veel verschillende manieren gerealiseerd worden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een simpele overkapping om langer in de tuin te kunnen zitten en ook bij slecht weer een frisse neus te halen, maar je kunt ook denken aan een geheel nieuwe ruimte of zelfs huisje in de tuin. 


Deze plek kan voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Op de eerste plaats biedt het natuurlijk ultieme ontspanning en de mogelijkheid om ook met slecht weer van je eigen buitenplekje te genieten. Daarnaast kan de tuinkamer ook worden ingezet als hobbyruimte of – als je hier echt een klein (goed geïsoleerd) huisje van maakt – zelfs een extra kamer. 

Als je kiest voor een prefab model, dan kan het tuinhuis binnen één dag al geplaatst worden. Het huisje wordt van tevoren in een fabriek gemaakt en wordt vervolgens op locatie afgeleverd. Hierdoor hoef je nooit lang te wachten en kan je hier bijna direct na plaatsing van genieten. Alles staat dan klaar om volop van eigen tuin te genieten. 

Buitenkeuken 

Ben jij een absolute kookliefhebber? Hoe mooi is het dan om deze twee voorliefdes met elkaar te combineren? Niet alleen door te genieten van een heerlijk plekje om te koken, maar ondertussen ook nog eens te profiteren van het buitenleven. 


Er zijn heel veel verschillende manieren om een buitenkeuken te realiseren. Het is belangrijk om te weten welke mogelijkheden er zijn, maar ook welke wensen je zelf hebt. Schrijf deze op voordat je naar de winkel gaat, zodat de keuken geheel naar wens en op maat kan worden gemaakt. Zo weet je zeker dat deze over voldoende aantrekkingskracht beschikt om er het hele jaar door van te profiteren. 

Een groene tuin 

Veel tuinen staan in de lente en de zomer volop in bloei, maar zien er in de herfst en winter er een beetje saai uit. Dat komt voornamelijk doordat er slechts met één bloeiperiode rekening wordt gehouden. Een gemiste kans, want er zijn ook genoeg planten die in de winter en herfst juist op hun mooist zijn. Door planten met verschillende bloeiperiodes in de tuin te plaatsen, zorg je ervoor dat er altijd wel iets bloeit in de tuin. Zo geniet je van een groene tuin, het hele jaar door. 

admin
the authoradmin

Geef een reactie