Uncategorized

Tips voor het creëren van een prachtige tuin

175Views

Je wil natuurlijk graag een prachtige tuin. Hoe klein de ruimte ook is, er zijn tips die je kunt toepassen om je tuin (of balkon) mooier te maken. Een mooie tuin spreekt tot de verbeelding. Mooie kleuren, veel diversiteit en geluiden van vogels zijn dingen waar je blij van wordt. Kijk eens rond in je buurt en let op tuinen die je opvallen. De een heeft een mooi gezaaid gazon die elke week gemaaid moet worden en de ander heeft mooie tuin met kunstgras van gardensense.nl. De volgende keer dat je bij iemand op visite bent, kijk dan in de tuin wat je er mooi aan vindt. Zo kan je al genoeg inspiratie opdoen om toe te passen in je eigen tuin. Simpele ideeën kunnen al een groot verschil maken in je tuin!

Plaats planten rond een thema

Verzamel een aantal planten met dezelfde blad- of bloemkleur voor meer impact. Een deel van je tuin een thema geven door kleurgebruik is een makkelijke truc. Neem een stap naar achter en kijk naar de kleuren in je tuin. Kan je ze misschien verplaatsen voor een beter effect? Het plaatsen van vier of zes bloemen van dezelfde kleur in een pot heeft bijvoorbeeld een groter effect dan het toevoegen van maar één bloem. Als deze dan omringd wordt met een andere, contrasterende kleur creëer je een kader. Let ook goed op onkruid en verwijder dit op tijd. 

Voeg wat tuinkunst toe

Tuinkunst kan elke verzameling, mooie vondst of iets dat je zelf hebt gemaakt zijn. Als je wat decoratieve items aan je tuin toevoegt, krijgt deze meteen karakter. Misschien kan een pot worden opgeleukt met een kleine versiering. Heb je een kale muur die je wil verbergen? Je kan een bamboe jaloezie ophangen als achtergrond voor je planten. Of niet wat stof aan een lichtgewicht houten frame in een contrasterende kleur en zet je potten en meubels ervoor. Dit is een betaalbare decoratie, maar kan meteen zorgen voor een heel andere uitstraling. 

Onderscheid je tuin van andere tuinen

Dit kun je doen door een standbeeld, tuinkunstwerk of zelfs tuinmeubilair te plaatsen. Als het voor jou speciaal is, markeer het dan door er de aandacht op te vestigen. Dit zou je kunnen doen op verschillende manieren: 

  • Kies een focus plant, een mooie citroenboom is hier een goed voorbeeld van
  • Gebruik een pot die een andere kleur heeft dan de andere potten, zodat deze goed opvalt
  • Buitenkunst, dit is er in vele soorten en maten en wordt gemaakt van verschillende materialen  
  • Kies planten met verschillende texturen en kleuren, zodat je een opvallende combinatie krijgt 
  • Meubels – Zijn een tafel en stoelen het middelpunt van je tuin? Voeg dan een opvallende kleur toe

Er zijn dus tal van mogelijkheden om een prachtige tuin te maken. Van kunstgras in je showtuin tot mooie kunst aan de buitenmuur, het kan allemaal. Zo ben je helemaal klaar om heerlijk te genieten en te relaxen. 

admin
the authoradmin

Geef een reactie