Keuken

Een nieuwe keuken met wrapfolie

228Views

Het plaatsen van een nieuwe keuken loopt al gauw in de duizenden euro’s. Uiteraard heeft niet iedereen dat zomaar op de plank liggen. Dan is het een goed idee om eens te kijken naar andere oplossingen. Eentje daarvan is het wrappen van de keuken. Dit doe je door wrapfolie te gebruiken en zo kun je in een handomdraai je keuken vernieuwen. Alleen hoe doe je dat precies en is het ook wel weer te verwijderen? In deze blog vertellen wij je alles erover!

Hoe breng je wrapfolie aan?

Het aanbrengen van wrapfolie is niet heel moeilijk maar het is wel een secuur klusje. Daarom is het heel belangrijk om de stappen goed door te nemen voordat je begint. Zo weet je zeker dat je geen foutje maakt en het folie uiteindelijk niet blijft zitten.

  1. Voordat we gaan beginnen met plakken is het belangrijk dat de deurtjes zoveel mogelijk uit de keuken gehaald zijn. Hierdoor heb je namelijk geen gepriegel met dat je niet goed erbij komt door de scharnieren.
  2. Om een goede hechting te creëren is het belangrijk dat de ondergrond schoon en ontvet is. Dit doe je met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee verwijder je alle vuil- en vetresten.
  3. Belangrijk is dat de randen behandeld zijn met primer. Hierdoor creëer je namelijk een betere hechting op de lastigere plekken zoals de randen.
  4. Dan is het nu tijd om het oppervlak op te meten. Snijdt het folie op een iets ruimere afmeting dan het opgemeten stuk af. Hiermee voorkom je dat je eventueel te weinig folie hebt als je eenmaal begint met plakken. Gebruik voor het snijden een scherp Stanleymesje.
  5. Plak je niet vaak? Dan is het verstandig om het folie nat te plakken. Spray de ondergrond daarom nat met een plantenspuit.
  6. Haal nu de beschermlaag een klein stukje van het folie af. Begin nu met plakken in een hoek. Hiermee creëer je een lijn die je kunt volgen tijdens het plakken. Wrijf eventuele luchtbellen en water weg tijdens het plakken.
  7. Bij de randen is het belangrijk om eerst met je vinger langs de rand te glijden. Hierdoor maak je al een soort van vouw in het folie. Dit maakt het om de hoek plakken iets gemakkelijker. Snijdt de hoeken bij de randen iets in zodat er een overlap gecreëerd kan worden.
  8. Als je dit hebt gedaan kan je eventueel te veel geplakt folie wegsnijden. Hierna kun je genieten van een prachtig eindresultaat met dank aan wrapfolie!

Ben je nog op zoek naar een prachtig wrapfolie om je keuken een opknapbeurt te geven? Bij Plakfoliewebshop heb je een ruim assortiment aan wrapfolies verkrijgbaar. Hiermee kun je je keuken wrappen of andere meubels een nieuwe look geven!

Kun je het ook weer verwijderen?

Het fijne aan het gebruiken van wrapfolie is dat het ook weer te verwijderen is. Ben je na een tijdje weer uitgekeken op het folie wat op je keuken geplakt zit? Dan is het leuk en gemakkelijk dan weer te wisselen van stijl. Alleen is het wel zo dat hoe langer het wrapfolie op de keuken geplakt zit hoe vaster het ook gaat zitten. Daarom is het belangrijk om het iets te verwarmen zodat er geen schade ontstaat. Door het iets te verwarmen met een föhn wordt de lijmlaag zacht. Zo kun je het folie gemakkelijk verwijderen zonder schade te creëren. Wel kunnen er lijmresten achterblijven. Deze kunnen verwijderd worden met stickeroplosser. Als je dit hebt gedaan volg je weer de stappen voor het aanbrengen. Zo kun je keer op keer een nieuwe look creëren in de keuken!

admin
the authoradmin

Geef een reactie