TipsTuinWoonkamer

De mooiste grote kamerplanten en hoe u ze verzorgt

De mooiste grote kamerplante
985Views

Groen, groener, groenst. U wilt uw huis of kantoor voorzien van een aantal mooie planten. Met grote kamerplanten bent u in een klap al goed op weg. Maar waar begint u? En welke zijn het mooist en het makkelijkst in onderhoud? Wij vertellen het u graag.

De paradijsvogelplant

De Strelitzia vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika. Met zijn mooie grote groene bladeren en gele bloem is deze plant dé eyecatcher voor in uw interieur. In de natuur kan deze plant tot wel 10 meter hoog worden, echter zal dat in uw woonkamer gelukkig niet zo snel gebeuren. Deze plant houd niet van direct zonlicht, maar kan in de zomer wel (in de schaduw) uw buitenterras opfleuren. Wel moet u deze plant eens per twee weken bijmesten.

Monstera

Ook de monstera is een échte eyecatcher. Met haar unieke, groene bladeren geeft deze plant u direct een zomers gevoel. De plant houd niet van direct zonlicht en wordt dus het liefst in de schaduw geplaatst. Worden de bladeren geel? Dan krijgt de plant te veel zonlicht. Daarnaast heeft deze plant 1 keer per week water nodig.

Ficus

Met haar leuke gekleurde bladeren zorgt deze kamerplant voor veel gezelligheid in huis. De ficus is in veel verschillende soorten, maten en vormen verkrijgbaar en daardoor valt er eindeloos te variëren. De plant houd wel van een zonnetje en een lekker warm temperatuurtje, daarom heeft de plant regelmatig water nodig en mag de grond rondom de plant niet uitdrogen. In de natuur kan deze plant erg groot worden, maar ook thuis groeit de plant als kool. Mocht u de plant willen snoeien, dan kan dat in de lente of zomer.

Licht

De ene plant is de andere niet en dat merkt u ook bij de hoeveelheid licht die zij nodig hebben. Waar de ene plant wel houdt van een zonnetje, zal een andere plant het toch beter afgaan in de schaduw. Let dus goed op of uw plant in direct of indirect zonlicht kan staan of dat de plant toch liever in de schaduw staat.

Voeding

Naast dat uw planten genoeg water en zonlicht nodig hebben, kan uw plant meestal ook wel wat plantenvoeding gebruiken. Het zorgt ervoor dat uw plant weerbaarder is, beter groeit en er mooier uitziet. Plantenvoeding geeft u aan uw plant wanneer deze zich in het groeiseizoen begeeft, meestal is dit in de lente of de zomer.

admin
the authoradmin

Geef een reactie