InspiratieTipsTuin

Een verkoelende plek in je tuin tijdens de warme zomerdagen

schaduwdoeken
1.26KViews

De dagen worden weer langer en de zon laat zich steeds meer zien. Allemaal tekenen dat de zomer in aantocht is. Wanneer we terugdenken aan de voorgaande zomers in Nederland, dan weten we dat het flink heet kan worden. Op zulke momenten kan het fijn zijn om de schaduw op te zoeken. Bij ZONZ Sunsails bieden we schaduwdoeken aan die zo’n verkoelende plek kunnen creëren. Omdat het aanbod groot is geven we in dit artikel graag antwoord op je vragen over de schaduwdoeken.

Welk type schaduwdoek past het beste bij mijn tuin?

In het standaard assortiment van ZONZ kun je kiezen uit diverse vormen en kleuren. De reden dat we deze verschillende opties aanbieden, is omdat iedere tuin of dakterras anders is. De plaats en het soort schaduw dat je wilt creëren bepaald voor welke vorm je kiest. De verschillende vormen zijn: een driehoek schaduwdoek, een ongelijkzijdige driehoek, een vierkant, een rechthoek en ook een vijfhoek.

Een schaduwdoek heeft ook een decoratieve functie. Het ziet er namelijk hip en trendy uit. Om de doeken te laten aansluiten bij de stijl van je tuin bieden we bij ZONZ vijf verschillende kleuren aan waar je uit kunt kiezen. Je kunt bij deze keuze ook rekening houden met de hoeveelheid licht die je door wilt laten. Hoe donkerder de kleur van het doek, hoe minder licht erdoorheen komt. We raden een lichte kleur aan wanneer je bijvoorbeeld het schaduwdoek gebruikt als overkapping aan een woning. Door de lichte kleur kan er toch nog zonlicht je woning binnen komen. Wanneer je een zo koel mogelijke plek wilt creëren dan is een donkerdere kleur aan te raden, omdat hier het minste licht doorheen komt.

Wanneer kies ik voor een maatwerk schaduwdoek?

Op de momenten dat de standaard doeken niet passen in je tuin, kun je kiezen voor een maatwerk schaduwdoek. Onze maatwerkspecialisten staan voor je klaar om alles naar wens aan te passen. Zo kun je kiezen welke afmeting je wilt, welke kleur en welke vorm. ZONZ Sunsails maakt de doeken volledig op maat, zodat er een passende oplossing geboden kan worden in iedere situatie.

Kies ik voor een waterdicht of waterdoorlatend schaduwdoek?

Kenmerkend voor dit type zonwering is de flexibiliteit en de veelzijdigheid. Zo kun je de schaduwdoeken ook als overkapping gebruiken. In het standaard assortiment van ZONZ kun je kiezen voor een waterdicht schaduwdoek of een waterdoorlatend schaduwdoek. De waterdichte variant heeft een gesloten structuur in het materiaal. Hierdoor kan regen er niet doorheen komen. Dit is fijn wanneer je bijvoorbeeld een feestje buiten geeft en het begint te spetteren. Je hoeft dan niet gelijk naar binnen te rennen, want onder het doek blijf je droog. Een waterdicht schaduwdoek wordt dan ook gezien als alternatief voor de partytent.

Een waterdoorlatend schaduwdoek heeft een open structuur in het materiaal. Dit heeft als grote voordeel dat er meer verkoelende wind doorheen kan komen. Dit soort doeken bieden dus meer verkoeling op de warme dagen.

Hulp nodig bij het kiezen?

Met onze jarenlange ervaring weten de specialisten van ZONZ Sunsails alles als het gaat om zonwering en maatwerk. Heb je dus vragen of wil je dat er iemand met je meedenkt? Dan helpen we je graag. Op onze website vind je ook meer informatie als het gaat over de verschillende soorten zonwering en de service die ZONZ te bieden heeft.  

admin
the authoradmin

Geef een reactie