Uncategorized

Tips om op latere leeftijd zelfstandig te blijven wonen

Tips om op latere leeftijd zelfstandig te blijven wonen
609Views

De meeste mensen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Heel begrijpelijk natuurlijk, daarom zijn er tegenwoordige handige hulpitems hiervoor. Zo kunnen deze hulpitems ervoor zorgen dat jij, jouw ouders, of bijvoorbeeld jouw buren zo lang mogelijk veilig thuis kunnen blijven wonen. Benieuwd naar de handigste gadget die er tegenwoordig te krijgen zijn? Lees dan gerust dit blog verder.

Mobiele alarmknop

Een valpartij is helaas snel gemaakt. Zeker als jij of een andere oudere alleen woont, kan dit een naar gevoel geven. Een alarmknop klinkt vrij heftig, maar deze zijn vaak juist subtiel. Door simpelweg op een knop te drukken, wordt er een melding gestuurd naar een centrale. Deze centrale bellen vervolgens een contactpersoon op, die de situatie kan checken. Door een alarmknop om uw pols kunt u dus gemakkelijk voorkomen dat u of een ander onnodig lang blijft liggen na een valpartij. 

Fietstrainer  

Een fietstrainer is ideaal om de mobiliteit van ouderen te onderhouden. Ouderen kunnen gemakkelijker fit blijven door middel van de trainer. De fietstrainer zorgt er onder andere voor dat de bloedsomloop van de oudere verbeterd. Ook blijven de spieren soepeler. Beweeg je tegelijkertijd met je armen tijdens het fietsen? Dan kun je meteen op een gemakkelijke manier je bovenlichaam trainen. Afhankelijk van uw leeftijd, kunt u een paar minuten fietsen per dag. Overleg dit eventueel met uw fysiotherapeut of huisart. 

Senioren telefoon

Een telefoon is een geweldig communicatiemiddel. Toch zijn de veel van de huidige Apple en Android telefoons echt te ingewikkeld voor de gemiddelde oudere. Een oud model overnemen van bijvoorbeeld een van de kinderen klinkt dan als een mooie goedkope oplossing, maar is wellicht niet de beste oplossing. Voor sommige ouderen is het een veel prettiger om een senioren telefoon aan te schaffen. Onder andere door de grote knoppen en minder ingewikkelde functies zijn deze makkelijker in het gebruik. Zo kunnen ouderen gemakkelijker even bellen als er iets is wat niet lukt.

Bestel uw artikelen! Zijn er enkele artikelen in het bovenstaande lijstje waarvan je denkt: die heb ik nodig!  Dan bent u niet de enigste. Bij Thuiszorgwinkel kunt u gemakkelijk verschillende hulpartikelen bestellen. Niet alleen de bovenstaande items, maar ook andere artikelen zijn gemakkelijk te bestellen op Thuiszorgwinkel. Denk bijvoorbeeld aan een anti-slip vloermat, hulpartikelen voor in de badkamer of een handige wandelstok. Bij thuiszorgwinkel kunt u gerust een aantal handige artikelen bestellen. Zo kan u, of uw naaste, met een klein beetje hulp wellicht langer thuis blijven wonen!

admin
the authoradmin

Geef een reactie