Tuin

Tips voor de gezelligste veranda

Tips voor de gezelligste veranda
749Views

Of je nou een aangrenzende of een vrijstaande veranda hebt, iedereen wil zijn of haar moderne terrasoverkapping zo gezellig mogelijk maken. Maar hoe bereik je nou deze ultieme gezelligheid? Om je te helpen met het inrichten van je veranda hebben we hieronder een aantal tips gezet.

Welke sfeer wil je uitstralen met je veranda?

Stap één bij het inrichten van je veranda is het vaststellen van de sfeer. Welke uitstraling wil je dat je veranda heeft? Ga je liever voor een knusse en huiselijke ruimte of heb je liever dat de natuur centraal staat? Als je dit hebt bepaalt kun je gemakkelijker meubels of loungesets uitzoeken die de gewenste sfeer complimenteren. Maak bijvoorbeeld een moodboard waar je kleuren en patronen op plaatst die goed bij elkaar passen. Ook geeft een moodboard een indicatie van het eindresultaat en kun je in een oogopslag zien of je uitgekozen meubels en kleuren daadwerkelijk een geheel vormen.

Materiaal van de veranda belangrijk voor de uitstraling

Een component dat je zeker niet over het hoofd moet zien is het materiaal van de veranda. Het materiaal is namelijk een fundamenteel onderdeel van de uitstraling. Als je een aluminium veranda hebt, dan zorgt dit vaak voor een moderne en luxueuze sfeer. Het is dan een goed idee om ook het interieur hierop af te stemmen zodat de buitenkant de binnenkant complimenteert. Het exterieur is tenslotte het eerste wat je ziet van een veranda.

Mocht je over een houten veranda beschikken, dan straalt je veranda voornamelijk warmte en natuur uit. Je zou dit door kunnen zetten in het interieur door bruine en groene tinten te gebruiken en bijvoorbeeld planten onder de overkapping te plaatsen. Ook als je een vrijstaande veranda hebt zou dit een leuke optie voor je kunnen zijn.

Tips voor zitplaatsen op de veranda

Een loungeset op je veranda is onmisbaar. Loungestoelen en banken vormen de basis van het interieur: de rest van de veranda richt je in met de loungeset in het achterhoofd. De sets komen in allerlei soorten materiaal en je kunt er kleurrijke kussens bij kopen. Mocht je een glazen dak en wanden hebben, dan kun je beter investeren in items die bestemd zijn tegen een hoge hoeveelheid licht. Zo voorkom je dat je meubels en kussens over tijd verkleuren.

Verlichting is ook zeker niet te ontbreken als je je veranda aan het inrichten bent. Lampjes zorgen voor een gezellige sfeer en maken het mogelijk om ook ‘s avonds te blijven zitten onder je tuinoverkapping. Als je een open veranda hebt is het belangrijk dat je kiest voor vochtbestendige lampen. Je wilt natuurlijk dat de lampen blijven werken, ook na regenachtig weer.

Voeg leuke details toe voor extra sfeer

Het toevoegen van kleine details en accessoires is misschien wel het belangrijkste als het aankomt op het creëren van sfeer. Denk bijvoorbeeld aan kleden op de vloer, kaarsen op de eettafel of schilderijen aan de muur. Met een foto aan de verandawand zorg je voor een echte huiselijke sfeer in je tuinoverkapping.

admin
the authoradmin

Geef een reactie