TipsTuin

Een tuin om volledig tot rust te komen

Een tuin om volledig tot rust te komen
1.03KViews

De zomer is inmiddels officieel begonnen en we hebben al een paar mooie, zomerse dagen gehad. Veel Nederlanders hebben een hectisch jaar achter de rug en daarom zijn we massaal toe aan een zomer waarin we heerlijk tot rust kunnen komen. Waar kan dit nou beter dan in je eigen tuin? In dit artikel deel ik een aantal tips met je waarmee je jouw tuin komt omtoveren tot de ultieme plek om ultiem te relaxen en je weer helemaal op te laden. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Creëer een mini-spa

Je leest het goed: je eigen mini-spa. Misschien denk je dat het te mooi is om waar te zijn, maar het is goed mogelijk om een spa in je tuin te creëren, zonder dat het je een fortuin hoeft te kosten. Uiteraard kun je het zo duur maken als je zelf wil, maar een goede, opblaasbare jacuzzi of spa heb je al vanaf zo’n zeshonderd euro. Even dobberen in zo’n heerlijke opblaasbare spa is natuurlijk ontzettend lekker én het brengt een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo verlicht het stress, verzacht het (spier)pijn en zorgt het voor een verbeterde doorbloeding van de aderen.

Klik hier als je op zoek bent naar meer informatie over spa’s, jacuzzi’s of hottubs.

De juiste tuinmeubelen

Om echt goed tot rust te kunnen komen in je tuin mogen de juiste tuinmeubelen natuurlijk niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld eens aan een lekkere loungeset. Ideaal voor de warme zomeravonden met vrienden of familie, omdat je zo altijd voldoende zitplekken hebt. Loungesets zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en materialen, waardoor er altijd wel een loungeset is die past in jouw tuin en voldoet aan jouw smaak. 

Een groene oase

Veel groen in de tuin kan ook helpen om een rustgevend gevoel te creëren. Groen is namelijk een kleur die bekendstaat als rustgevend. Planten, struiken en bomen zorgen bovendien voor schaduw en frisheid. Dit maakt het dus verdraaglijker om in de tuin te zitten, ook als de zon volop schijnt. Heb je geen groene vingers of wil je liever niet te veel onderhoudswerk in de tuin verrichten? Er zijn een hoop planten die maar weinig onderhoud behoeven, zoals de Japanse aster, de zonnehoed en leliegras.

admin
the authoradmin

Geef een reactie