InspiratieWoonkamer

Duo rolgordijnen: alles in één!

Duo rolgordijnen: alles in één!
928Views

Een duo rolgordijn is ideaal, je kunt namelijk zelf de lichtinval en privacy bepalen. Bij duo rolgordijnen worden stroken transparante en minder transparante stof afgewisseld. Op die manier kun jij jouw rolgordijnen aanpassen op ieder moment van de dag! In een handomdraai zorg jij voor de gewenste lichtinval en inkijk door middel van het bewegen van de twee stoflagen. Dit type gordijn is in diverse standaard maten te bestellen, maar kan ook door partijen op maat gemaakt worden. In deze blog lees je meer over de twee verschillende soorten duo rolgordijnen.

Leven met meer daglicht

Het vaakst voorkomende duo rolgordijn is de lichtdoorlatende versie. Bij dit type rolgordijn worden de transparante stroken van het gordijn afgewisseld met lichtdoorlatende stroken. Wanneer je op klaarlichte dag behoefte hebt aan privacy maar wél daglicht binnen wil laten komen, is een lichtdoorlatend duo rolgordijn een goede keuze. Hierdoor heb je namelijk optimale privacy, maar profiteer je nog wel van het natuurlijke daglicht van buiten. Je hoeft overdag dus geen lampen aan te doen, scheelt ook weer voor het energieverbruik!

Verduisterend rolgordijn voor de slaapkamer

Het verduisterende duo rolgordijn zorgt ervoor dat jij niet alleen de inkijk van buiten compleet kunt afsluiten maar ook de ruimte compleet donker kunt maken door het daglicht buiten te laten. Bij de verduisterende variant van het duo rolgordijn worden de transparante stroken in het gordijn afgewisseld met verduisterende stroken. Deze laten vrijwel geen daglicht binnen. Dit is dus een ideaal gordijn voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Dankzij een verduisterend gordijn heb je de mogelijkheid om het overdag helemaal donker te maken in jouw ruimte door de verduisterende stroken onder elkaar te schuiven. Je kunt dus altijd genieten van een heerlijk dutje om vervolgens uitgerust verder te gaan met de dag! 

Duo rolgordijnen op maat

Heb jij een raam met bijzondere afmetingen? Dit is voor een duo rolgordijn geen probleem. Er zijn diverse partijen waar je zowel lichtdoorlatende of verduisterende duo rolgordijnen op maat kunt laten maken. Hierdoor weet jij zeker dat er een duo rolgordijn is dat perfect past in jouw raam.

admin
the authoradmin

Geef een reactie