Inspiratie

Ontdek de schoonheid van eikenhout!

Ontdek de schoonheid van eikenhout!
1.01KViews

Ontdek de natuurlijke pracht van eikenhout van HOUTvakman.nl. Wij zijn ooit begonnen als online aanbieder van luxe “vers” rustiek eikenhout voor buitenprojecten zoals overkappingen, bijgebouwen, poolhouses, poorten & pergola’s. Maar als online eikenhout specialist kregen we steeds vaker de vraag naar “droog eiken” voor binnen. Inmiddels hebben wij een prachtige collectie opgebouwd met o.a. droog eiken “timmerhout”, maar ook verlijmd eikenhout zoals panelen, bladen & tafelbladen. In dit artikel gaan we graag wat dieper in op onze panelen collectie. Of het nu gaat om het vervaardigen van meubels of het uitvoeren van luxe “zichtwerk aftimmerwerk”, een eiken paneel voldoet aan elke eis van vakmanschap en esthetiek.

Eiken panelen in 3 “varianten”.

Wij bieden drie types eikenhouten panelen aan, elk met hun unieke eigenschappen:

  • Rustiek Eiken: Met zijn levendige patronen, noesten en scheurtjes brengt dit type hout de natuur in huis, ideaal voor wie zoekt naar een authentieke en natuurlijke look. Rustiek eikenhout wordt veelal aangemerkt als B/C eikenhout, oftewel een rustieke B-zichtzijde en een achterzijde die nog wat rustieker (C-kwaliteit) mag zijn. 
  • Foutvrij Eiken: Voor een meer verfijnde en egale uitstraling is ons foutvrije eiken een uitstekende keuze, vrij van noesten en perfect voor strakke ontwerpen. Foutvrij eikenhout wordt veelal aangemerkt als A-kwaliteit, oftewel A/B eikenhout, oftewel een rustieke A-zichtzijde en een achterzijde die wat rustieker (B-kwaliteit) mag zijn. 
  • Extra Rustiek Eiken: Voor een natuurlijke look & een robuuste touch kiest u voor extra rustiek eiken, met grotere noesten en scheuren die elk paneel een uniek stoer karakter geven. Extra rustiek eikenhout, ook wel eens wildeiken genoemd, betreft veelal C/C kwaliteit eikenhout 

Paneel, blad & tafelblad. 

Onze eikenhouten panelen worden – net zoals onze bladen & tafelbladen – vervaardigd uit massief eikenhout met doorlopende lamellen in de lengte. We zorgen hierbij altijd voor kunstmatig gedroogd eikenhout met een ideaal vochtgehalte van 8-12% voor binnen. Het verschil zit hem met name in de mogelijkheden van maatwerk en meerdere opties. 

Meer dan eiken alleen 

Naast eiken biedt HOUTvakman.nl een divers aanbod van vuren en grenen panelen, voor een brede toepasbaarheid in diverse projecten. Deze houten panelen bij houtvakman zijn veelzijdig en toepasbaar voor verschillende projecten. Of u nu kiest voor de warmte van grenen of de lichte toon van vuren, bij ons vindt u hout dat inspireert.

Uw partner in kwaliteit en keuze 

Bij HOUTvakman.nl staan we klaar om uw visie tot leven te brengen met onze kwalitatief hoogwaardige houten panelen. 

admin
the authoradmin

Geef een reactie