KeukenVerbouwingen

Hoe kies je een keuken?

Koken met het gezin
998Views

Het kiezen van een keuken is voor de meeste mensen een leuke maar ingewikkelde klus. Groter is namelijk niet altijd beter, maar té klein is natuurlijk ook niet fijn. Allemaal dingen om bij na te denken en dit kan een hele moeilijke klus zijn. Welke sfeer en stijl wil je in de keuken? Wil je een eiland of heb je juist een hoek in de ruimte zitten? Kan je wel wat tips gebruiken op dit vlak? Lees dan vooral verder. 

Hoe veel ruimte heb je nodig?

Als eerste is het handig om te bepalen hoe veel ruimte je nodig hebt. Zo weet je hoe veel kastjes je minimaal in de keuken wil en ook hoe veel pannen je op het fornuis kwijt wil kunnen. Wil je een groot koffiezetapparaat kwijt of juist een hoekje met een klein apparaat en een waterkoker? Wil je plantjes als aankleding in de keuken of wil je een clean en opgeruimd keukenblad? Vergeet ook niet hieraan te denken als je een keuken gaat uitkiezen. Daarnaast is het verstandig om stil te staan bij de indeling van de kasten. Ga je voor lades of juist kasten met deurtjes? Allemaal dingen om even bij stil te staan. Wel zo handig voor in de toekomst. 

Slimme indeling met systemen

De keukens van tegenwoordig hebben bijna allemaal ‘slimme’ apparatuur. Dat betekent dat apparatuur met elkaar kan samenwerken, het fornuis kan de afzuigkap een seintje geven dat je gaat koken en dan springt het aan. Daarnaast is het verstandig om na te denken over de indeling. Zorg dat de pannen namelijk niet te ver van het fornuis staan, dat is namelijk niet praktisch. Kruiden en dergelijke kunnen het beste ook dichtbij het fornuis staan, die gebruik je voornamelijk tijdens het koken zelf. 

Een tip hiervoor is dat je eens na gaat denken hoe je kookt. Marineer je bijvoorbeeld eerst alles, dan hoeven de kruiden niet perse al te dicht op het fornuis te staan. Heb je genoeg aan de pannen die je in je bezit hebt of wil je er graag nog een aantal? Zorg dan dat je ook ruimte hebt voor eventueel de nieuwe pannen. Niets is vervelender dan dat je een plan hebt en het past niet daadwerkelijk in de keuken zelf. 

Het hoeft niet allemaal zelf

Je hoeft natuurlijk niet alles zelf uit te zoeken, er zijn ontzettend veel mensen met ervaring op het gebied van keukens. Schakel dan eens hulp in en laat je adviseren. De mensen die dat doen hebben jarenlange ervaring in keukens en willen je dolgraag helpen. De gedachten dat juist die ene keuken die je hebt gezien, te groot is voor in huis en daarom van de tafel is, is niet altijd juist. Soms kan er met wat kleine aanpassingen toch een heleboel gedaan worden. Zorg dat je de maten van de keuken bij je hebt zodat je meteen concreet aan de slag kan.

admin
the authoradmin

Geef een reactie