TipsVerbouwingen

Kruipruimte ophogen met blaastechniek: de voordelen op een rij

Kruipruimte ophogen met blaastechniek: de voordelen op een rij
147Views

Last van veel water in de kruipruimte? Verzakt de grond rondom de woning doordat er te veel water binnenkomt? Dan is het belangrijk dat hier zo snel mogelijk verandering in wordt gebracht. Het ophogen van de kruipruimte is hierbij het meest effectief. Dit kan op verschillende manieren.

Handmatig vullen van de kruipruimte is een mogelijkheid, maar is wel zeer arbeidsintensief. Bovendien is het niet altijd gemakkelijk om handmatig alle hoeken te bereiken. Om nog maar te zwijgen over het feit dat dit veilig moet gebeuren en je dus niet onverhoopt leidingen wilt raken.

Een snellere, effectievere en bovenal veiligere optie is de kruipruimte ophogen met behulp van blaastechniek. Maar wat houdt dit precies in en welke voordelen levert het op? 

Hoe werkt de blaastechniek? 

Handmatig een kruipruimte opvullen kost ongelooflijk veel tijd en werk. Bovendien wordt het ook niet altijd even goed gedaan. Blaastechniek biedt hierbij de oplossing.

Indien nodig zal eerst de kruipruimte worden uitgezogen. Bijvoorbeeld als er nog veel water in staat. Eenzelfde soort techniek kan ook gebruikt worden als je de kruipruimte dieper laat maken. Vervolgens zullen er slangen in het huis worden gelegd. De speciale wagen staat voor het huis en is gevuld met het afgesproken materiaal. Meestal wordt er gekozen voor speciaal zand of schelpen om de kruipruimte op te vullen.

De slangen vullen de kruipruimte binnen korte tijd met het afgesproken materiaal, waarna alles weer volledig opgeruimd wordt door de ploeg. Na het opvullen van de kruipruimte zal de werkplek dus altijd weer netjes worden achtergelaten en zijn de mogelijke problemen direct verholpen. 

Waarom blaastechniek gebruiken bij het opvullen van de kruipruimte? 

Maar waarom zou je er juist voor kiezen om de kruipruimte op te vullen met blaastechniek. Er zijn toch ook andere mogelijkheden?

Dat klopt, maar andere mogelijkheden zijn meestal minder geschikt voor het vullen van deze ruimte. Bijvoorbeeld wanneer de kruipruimte door de ligging minder goed te bereiken is. Hierdoor wordt het lastig om het handmatig te vullen. Met blaastechniek heb je hier geen last van.

Daarnaast gaat het ook gewoon veel sneller en wordt er efficiënter gewerkt. Er komt minder arbeid bij te pas. De slangen doen hun werk. Dat maakt dat het niet alleen minder tijd kost, maar ook vaak in verhouding goedkoper is omdat er minder mankracht en manuren nodig zijn.

Ook levert het vullen van de kruipruimte met blaastechniek simpelweg minder rommel op. Men hoeft niet in en uit de kruipruimte te gaan en je hoeft ook niet zelf te slepen met materiaal om in de ruimte te storten. Het werk wordt heel effectief gedaan en bereikt enkel de kruipruimte. De plek daaromheen wordt dus nauwelijks vuil en er wordt volledig stofvrij gewerkt. Zo voorkom je een hoop schoonmaakwerk na het afronden van de klus.

En last but not least… het is veel veiliger! In de kruipruimte lopen immers vaak ook hele belangrijke leidingen. Als jij zelf te werk gaat met een schop of andere scherpe materialen, loop je het risico deze te beschadigen. Bij blaastechniek is hier geen sprake van, waardoor het risico tot het minimum beperkt wordt.

admin
the authoradmin

Geef een reactie