InspiratieWoonkamer

Wil jij een rustgevend interieur – volg dan deze handige tips

Wil jij een rustgevend interieur – volg dan deze handige tips
779Views

Ga je binnenkort verhuizen of wil je simpelweg verandering in je huidige interieur? Dan ben je vast en zeker nog op zoek naar de nodige inspiratie om je nieuwe huis of appartement in te richten of op te knappen. Elke kamer verdient de nodige aandacht als je je op den duur helemaal thuis wilt voelen. Vooral als je van een harmonische sfeer houdt, is het van belang om het meubilair en de overige materialen op elkaar af te stemmen. Het staat natuurlijk niet in beton gegoten dat jij dit ook moet doen, maar het is wel belangrijk als je zoveel mogelijk rust in je interieur wilt creëren.

Sorteren, ordenen en wegruimen

Opgeruimd staat netjes en dat bedoelen we letterlijk. Door een cleane ruimte zonder overbodige ‘rommel’ oogt het totaalbeeld veel rustiger dan wanneer een stapel post met de huissleutels op de tafel ligt, de placemats en onderzetters niet zijn weggeruimd en op de kasten nog dingen staan die daar eigenlijk niet thuishoren. Stop onbelangrijke elementen in een lade of plaats ze op een minder zichtbare plek. Je zult al snel merken dat hierdoor al veel meer rust ontstaat. Het kan tevens helpen accessoires te groeperen om op een snelle en eenvoudige manier rust in huis te creëren. Fotolijsten en planten zijn ideaal om dicht bij elkaar te zetten.

Kleurgebruik

Gebruik rustige en lichte kleuren voor een neutrale sfeer. Heb je veel behoefte aan rust? Dan zijn aardetinten en natuurlijke kleuren het beste geschikt. Onder andere crème, beige en wit. Wil je toch liever iets meer vrolijkheid in je interieur? Kies dan bijvoorbeeld enkel één accentkleur, waarbij jij je op je gemak voelt. Bijvoorbeeld okergeel, turquoise of pastelblauw. Laat de kleur in je decoratie terugkomen zoals fotolijsten, sierkussens, vazen en bloempotten of als lampenkap. Met behulp van de verlichting kun je ook op een rustgevende ambiance inspelen. Vooral dimbare lampen zijn erg geschikt, net als warme lichtbronnen.

De landelijke woonwinkel

Heb jij nog het één en ander nodig om jouw rustgevende plek te realiseren? Kijk dan op de website van Sweet Living Shop. Deze landelijke woonwinkel heeft werkelijk alles voor jouw interieur. Denk hierbij aan handige opbergmanden, toffe woonaccessoires en hoogwaardig meubilair.

admin
the authoradmin

Geef een reactie