mannenTips

HOE VERGELIJK JE SCOOTERVERZEKERINGEN?

HOE VERGELIJK JE SCOOTERVERZEKERINGEN
883Views

Bij het vergelijken van een scooterverzekering wordt er rekening gehouden met de maximale snelheid. De snelheid van je voertuig heeft direct invloed op je premie. Een voertuig dat een maximale snelheid heeft van 25 km per uur loopt minder risico op grote schades dan een voertuig die daarentegen 45 km per uur rijdt.

Daarnaast heb je te maken met verschillende soorten scooters, waarbij de waarde van het voertuig ook van belang is. Bij een bepaald scooter type heb je de mogelijkheid om een aparte verzekering af te sluiten. Dat kan voor elektrische scooter, snorscooter en Vespa.

WELKE GEGEVENS ZIJN ER NODIG VOOR DE VERGELIJKING?

  • Bromfietskenteken
  • Merknaam scooter
  • Bouwjaar
  • Geboortedatum
  • Schadevrije jaren

WELKE VERZEKERINGEN ZIJN ER?

  • WA-verzekering

Als eigenaar van een bromfiets of scooter ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten anders krijg je boete. Deze verzekering dekt de schade die je aan anderen toebrengt met je brommer of scooter.

  • WA Beperkt Casco

Dit type verzekering dekt meerdere schades zoals diefstal, brand of vandalisme, inclusief de schade die je scooter of bromfiets veroorzaakt bij een ander.

  • WA Volledig Casco (AllRisk)

Alle mogelijke schades die kan veroorzaakt worden door je scooter of brommer wordt gedekt met WA Volledig Casco. Denk aan aanrijding of ongeluk, waarbij jij de schuld hebt. Daarnaast bij Allriskverzekering heb je alle vergoedingen die eerder zijn genoemd bij de WA-verzekering en de WA Beperkt Casco.

4 TIPS BIJ HET VERGELIJKEN VAN BROMMERVERZEKERINGEN

Tip 1

Bij meerdere verzekeraars kun je 3 tot 5% korting krijgen als je kiest voor jaarbetaling. Als het financieel haalbaar is om de premie in een keer te betalen, is het zeker het overwegen waard.

Tip 2

Je kunt aanzienlijk goedkoop uitkomen als je scooter of brommer een oldtimer is. Verzekeraars bieden speciale polissen voor oldtimers die voldoen aan de wensen en behoeften van bezitters van een oldtimer (bromfiets of scooter).

Tip 3

Als je je brommer niet gebruikt in de wintermaanden? Dan kun je je bromfiets voor deze periode laten schorsen. Als de brommer geschorst is, hoef je geen geldige bromfietsverzekering af te sluiten. Dus op deze manier kun je flink besparen.

Tip 4

Wees kritisch! Het loont om een voordelige en goedkope verzekering af te sluiten. Echter dit geeft geen 100% garantie dat je later tevreden blijft met je gekozen verzekeringssoort. Als je van tevoren voor jezelf bepaalt wat je zult verwachten en welke risico’s er kunnen zijn met je brommer? Kun je dan een weloverwogen keuze maken.

BROMMERVERZEKERINGEN VERGELIJKEN

Wacht niet te lang en vergelijk brommerverzekeringen met onze handige tool vergelijker. Na de vergelijking krijg je veel beter beeld en meer duidelijkheid over verschillende brommerverzekeringen. Wees kritisch en lees meer informatie over verschillende brommer en scooterverzekeringen op verzekering.nl.

admin
the authoradmin

Geef een reactie