InspiratieTipsTuin

4 tips voor inspiratie omtrent de voortuin

Voortuin
1.03KViews

Terwijl je door de straten loopt kun je genieten van de vele leuke voortuinen. Je krijgt ideeën voor je eigen tuin. Het eerste wat je ziet als je iemand bezoekt is de voortuin, een verzorgde voortuin is daarom best belangrijk. Uiteraard leg je geen mooie tuin aan voor andere mensen, maar het is toch wel leuk als jouw voortuin wordt bewonderd. De meeste voortuinen zijn niet zo groot. Het is dus keuzes maken wat je erin wilt zetten aan planten en elementen zoals een brievenbus, verlichting, een fietsenrek, een afdak bij de voordeur enz. Stem alles met elkaar af en je creëert een mooi geheel. Wil je een deel van de voortuin verharden, bijvoorbeeld een stoep naar de voordeur, stem de kleur van de stenen af met de stenen van de woning. Is de voortuin erg klein, vraag of je samen met de buren één stoep naar beide voordeuren kunt aanleggen, dat scheelt je ruimte. Het is dan wel belangrijk dat de buren en jij dezelfde smaak hebben.      

Waardevermeerdering huis

Wil jij je huis verkopen? Ook dan is het belangrijk dat de voortuin er gezellig en verzorgd uitziet. Mensen zijn eerder geneigd om een kijkje te nemen in een huis dat te koop staat dat er gezien vanaf de buitenkant netjes uitziet. Het vermeerdert de waarde van de woning als je een goed aangelegde voortuin hebt. Tegenwoordig hebben de meeste mensen voorkeur voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Als jij je huis graag snel verkoopt tegen een mooie prijs, investeer nog een beetje in je voortuin als dat nodig is en de kopers zullen zich melden. Misschien ken je de tv-programma’s hoe er met man en macht wordt gewerkt een woning verkoopbaar te maken. De voortuin en de achtertuin worden daarbij ook betrokken. Voortuininspiratie 2019 zorgt voor leuke ideeën. Je hoeft niet alles zelf te bedenken er zijn al veel ontwerpen gemaakt, die wellicht ook aan jouw wensen en eisen voldoen. 

Voortuin in stijl woonhuis

Bewoon jij een karakteristieke woning dan is een voortuin in dezelfde stijl aan te bevelen. Heb je geen idee hoe je dat moet verwezenlijken, zoek online naar voortuininspiratie 2019, bekijk de diverse tuinmagazines en de woon/tuin programma’s op tv. Overal kun jij ideetjes vandaan halen en deze toepassen in je eigen voortuin. Je kunt ook een tuinarchitect een ontwerp voor je laten maken. Deze zal zeker rekening houden met de omgeving als hij of zij een tuinplan of tuinontwerp maakt. Geef jouw wensen aan en hij of zij zal je vertellen of dit past in de stijl van jouw woning en/of omgeving. Uiteraard bepaal jij uiteindelijk welke stijl het zal gaan worden. Het is van belang dat je de beplanting, de bestrating en/of verharding (bijvoorbeeld houtsnippers, een houten vlonder) afstemt op die stijl. Kies een moderne, landelijke of natuurlijke voortuin. Laat de omgeving, de stijl van het huis en uiteraard je eigen wensen bepalen welke voortuin het gaat worden. 

Inrichten voortuin

In een kleine voortuin heb je weinig plaats voor elementen. Plaats je teveel dan kan dat het aanzien schaden. Eén blikvanger is voldoende. Dat kan van alles zijn, een beeld, een kleine waterpartij, een palm of andere bijzondere plant. Wil je dat daar het oog op valt, dan dien je de rest van de voortuin eenvoudig te houden met lage beplanting. Denk aan grondbegroeiing of gras, ook houtsnippers zijn een mogelijkheid met een fraaie natuurlijke uitstraling. Bekijk de voortuin van alle kanten, ook vanuit huis. Wat wil je vanuit de woning kunnen zien? Zet geen grote boom of struik voor het raam als je liever de straat in wilt kijken. Doe dat wel als je geen inkijk vanuit de straat in jouw huis wilt. Er zijn nogal wat facetten waarmee je rekening kunt houden om een voortuin geheel naar wens te realiseren. Is jouw inspiratie even op, zoek online naar voortuininspiratie 2019, geniet van de fraaie tuintijdschriften en doe er je voordeel mee. Zo krijg je nog meer tuin inspiratie voor 2019.

admin
the authoradmin

Geef een reactie