Tips

Tips voor het leggen van laminaat op de bovenverdieping: kiezen en leggen van de perfecte vloer

Tips voor het leggen van laminaat op de bovenverdieping kiezen en leggen van de perfecte vloer
587Views

Laminaat is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en betaalbaar. Deze tekst biedt tips om het juiste laminaat te kiezen en te leggen op de bovenverdieping. We bespreken dikte, slijtlaag, patroon, kleur en geluidsabsorptie. Ook geven we een stap-voor-stap handleiding voor het leggen van laminaat op de bovenverdieping en handige tip. Met deze tips kun je een mooie en duurzame vloer creëren. Lees dus snel verder!

Voordelen van laminaat op de bovenverdieping

Laminaat is een populaire vloerbedekking die in veel huishoudens wordt gebruikt. Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van laminaat op de bovenverdieping:

 • Duurzaamheid: Laminaat is duurzaam en gaat lang mee, waardoor het een goede investering is voor de bovenverdieping.
 • Onderhoudsvriendelijk: Laminaat is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat het ideaal maakt voor drukbezochte gebieden.
 • Kosten-effectief: Laminaat is betaalbaarder dan veel andere vloerbedekkingsopties, waardoor het een populaire keuze is voor de bovenverdieping.

Het kiezen van het juiste laminaat

Er zijn veel verschillende soorten laminaat beschikbaar, dus het is belangrijk om het juiste type te kiezen voor de bovenverdieping. Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kiezen van laminaat:

 • Dikte: Kies laminaat van voldoende dikte om slijtage en beschadiging te voorkomen. Een dikte van 8-12 mm wordt meestal aanbevolen voor de bovenverdieping.
 • Slijtlaag: Controleer de slijtlaag van het laminaat om er zeker van te zijn dat deze bestand is tegen dagelijks gebruik en slijtage.
 • Patroon en kleur: Kies een patroon en kleur die passen bij de inrichting van de bovenverdieping.
 • Geluidsabsorptie: Als je bovenburen hebt, kies dan voor laminaat met een goede geluidsabsorptie om geluidsoverlast te voorkomen.

Het leggen van laminaat op de bovenverdieping

Nu je het juiste laminaat hebt gekozen, is het tijd om het te leggen. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het leggen van laminaat op de bovenverdieping:

 • Bereid de ondervloer voor: Maak de ondervloer schoon en vlak voordat je begint met het leggen van het laminaat.
 • Leg de ondervloer: Leg een geschikte ondervloer om te zorgen voor een vlakke ondergrond en om geluid te dempen.
 • Snijd het laminaat op maat: Snijd het laminaat op maat met behulp van een decoupeerzaag of een laminaatsnijder.
 • Leg de eerste rij: Begin met het leggen van de eerste rij laminaat langs een rechte muur. Zorg ervoor dat de afstand tussen de wand en het laminaat minimaal 10 mm is om uitzetting op te vangen.
 • Leg de volgende rijen: Klik de volgende rijen laminaat in elkaar en zorg ervoor dat de naden niet op één lijn liggen om een stabiele vloer te creëren.
 • Afwerking: Werk de vloer af met plinten langs de muren en eventueel een overgangsprofiel naar aangrenzende kamers.

Leg laminaat juist op de bovenverdieping met onze tips

Kort samengevat: laminaat is een duurzame, onderhoudsvriendelijke en betaalbare optie voor een vloerrenovatie of -installatie op de bovenverdieping. De keuze van de dikte, slijtlaag, patroon en kleur en geluidsabsorptie is belangrijk bij het kiezen van het juiste laminaat. Volg de stappen voor het leggen van laminaat op de bovenverdieping en creëer een mooie en duurzame vloer.

admin
the authoradmin

Geef een reactie