Tips

Veelvoorkomende oorzaken van een verstopte wasmachine en hoe dit op te lossen

Veelvoorkomende oorzaken van een verstopte wasmachine en hoe dit op te lossen
649Views

Een verstopte wasmachine kan voor veel problemen zorgen. Het kan ervoor zorgen dat de was niet goed schoon wordt, dat er water blijft staan in de trommel, dat de wasmachine gaat stinken en dat er zelfs schade kan ontstaan aan de machine. Gelukkig zijn er veelvoorkomende oorzaken van een verstopte wasmachine en zijn er oplossingen om dit probleem op te verhelpen.

Oorzaak 1: Vuil en zeepresten in de afvoer

De afvoer van de wasmachine kan verstopt raken door vuil en zeepresten. Dit kan gebeuren als er te veel wasmiddel wordt gebruikt of als er regelmatig kleding met veel pluisjes wordt gewassen. De oplossing is simpel: maak de afvoer regelmatig schoon. Dit kan door de afvoerslang los te koppelen en deze schoon te maken met een borstel en warm water. Ook kan het helpen om af en toe een afvoerreiniger te gebruiken.

Oorzaak 2: Verstopt filter

Een verstopte filter kan ervoor zorgen dat er water blijft staan in de trommel van de wasmachine. Dit kan gebeuren als er te veel vuil en pluisjes in de filter terechtkomen. De oplossing is om de filter regelmatig schoon te maken. Dit kan door de filter uit de machine te halen en deze schoon te maken onder de kraan. Let op: zet de machine eerst uit en laat het water afkoelen.

Oorzaak 3: Te veel wasmiddel

Te veel wasmiddel kan ervoor zorgen dat er zeepresten achterblijven in de machine. Dit kan leiden tot een verstopte afvoer en een stinkende wasmachine. De oplossing is om minder wasmiddel te gebruiken. Gebruik alleen de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel en vermijd wasmiddel met veel toegevoegde geuren.

Oorzaak 4: Verkeerde wasprogramma’s

Het kiezen van de verkeerde wasprogramma’s kan ook leiden tot een verstopte wasmachine. Als er bijvoorbeeld te vaak op een lage temperatuur wordt gewassen, kan dit ervoor zorgen dat er zeepresten achterblijven in de machine. De oplossing is om de juiste wasprogramma’s te kiezen en regelmatig op een hogere temperatuur te wassen.

Oorzaak 5: Verkeerd gebruik van de wasmachine

Verkeerd gebruik van de wasmachine kan ook leiden tot verstoppingen. Bijvoorbeeld door het wassen van te grote of te zware items of het vergeten van zakken in de was. De oplossing is om de machine te gebruiken volgens de instructies van de fabrikant en om extra aandacht te besteden aan het controleren van de zakken en het sorteren van de was.

Schakel een witgoed monteur in voor hulp

Het is ook belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het onderhouden en repareren van de wasmachine en om bij twijfel professionele hulp van een witgoed monteur in te schakelen. Met de juiste zorg en aandacht kan uw wasmachine optimaal blijven functioneren en uw kleding blijven wassen zoals het hoort.

Bron: https://twistoo.nl

admin
the authoradmin

Geef een reactie