Tuin

Dit moet je weten over kunstgras schoonmaken

Dit moet je weten over kunstgras schoonmaken
934Views

Als je kunstgras in je tuin hebt dan zit je goed. Je hoeft dan niet meer gras te maaien bijvoorbeeld. Veel onderhoud is er niet nodig. Af en toe wat schoonmaken en ontdoen van rotzooi en je bent al klaar. Hoe je dit kunstgras het beste kunt schoonmaken leggen we hieronder uit.

Kun je kunstgras eigenlijk wel schoonmaken?

Kunstgras kun je goed schoonmaken. Het beste is om dit af en toe te doen met een bezem en een sopje. Hiermee wordt het kunstgras weer mooi schoon en kun je er volop van genieten in de zomermaanden. Qua frequentie wordt aangeraden dit klusje 1 keer per maand te doen.

Hoe kunstgras schoonmaken?

Het is dus vrij simpel om het kunstgras te reinigen. Gewoon met water en zeep en een bezem. Er komen dus geen ingewikkelde of dure apparaten aan te pas. Met bovenstaande methode wordt jouw grasmatje weer glimmend schoon.

Hieronder volgen nog wat tips voor het schoonmaken en schoon houden van je kunstgrasmat.

1. Het beste is het om een harde bezem te gebruiken. Dit werkt beter dan een zachte bezem. Een bladblazer kan je helpen het oppervlakkige vuil alvast te verwijderen.

2. Verontreiniging dat wat hardnekkiger is en ook onkruid kun je het beste handmatig verwijderen.

3. Vervolgens kun je met lauwwarm water en een niet te agressief schoonmaakmiddel een sopje aanmaken. Dit sopje kun je het beste zo gelijk mogelijk verdelen over de complete grasmat.

4. Tot slot moet je nog even naspoelen met water

Kunstgras schoonmaken met stofzuiger

We raden af om met een stofzuiger over een kunstgrasmat te gaan. Takken en dergelijke zijn niet goed voor de stofzuiger en kunnen deze beschadigen. Ook water is niet bevorderlijk voor de werking van de stofzuiger.

Ben je in het bezit van een werkplaats stofzuiger (bouw stofzuiger) dan geld bovenstaande niet. Deze apparaten kunnen wel tegen grover vuil en water en dergelijke.

Maar nodig is het niet om een stofzuiger in te zetten. Met de bovengenoemde harde bezem in combinatie met een sopje is de klus prima te volbrengen en wordt de grasmat perfect schoon.

Kunstgras schoonmaken met hogedrukreiniger?

Dit kan wel, maar doe het uiterst voorzichtig. Een hogedrukreiniger heeft veel kracht en kan schade aanbrengen bij verkeerd gebruik. Beter is het dan om een normale tuinslang met sproeikop in te zetten. Dit is veiliger. Hiermee heb je voldoende kracht achter het water om de mat goed schoon te krijgen. Schade treed er dan sowieso niet op aan de mat.
Geef je toch de voorkeur aan het inzetten van de hogedrukreiniger, zorg dan dat je het apparaat op de laagste stand zet. Zodoende werk je met beperkte capaciteit en beperkte waterdruk waardoor de kunstgrasmat niet zal beschadigen.

Urine van hond of kat op kunstgras reinigen

Heb je honden of katten? Dan is de kans groot dat deze een keer zijn of haar urine laat lopen op de grasmat. Geen paniek. Het kunstgras kan hier prima tegen. Even wegspoelen en klaar is kees. Bij dit wegspoelen kun je overigens wel gebruik maken van een speciale kunstgrasreiniger. Ook zal het meeste urine wegzakken door de grasmat en verdwijnen in de grond er onder. Er zal ook geen dode, gele plek of iets dergelijks ontstaan. Het gras blijft gewoon groen.

admin
the authoradmin

Geef een reactie